FC Groningen op schot in Veelerveen

FC Groningen heeft de eerste van drie oefenwedstrijden de komende dagen royaal gewonnen. In Veelerveen versloeg de FC de plaatselijke zondagvierdeklasser met 15-0. Halverwege stond FC Groningen met 7-0 voor. Jorgen Strand Larsen en Cyril Ngonge maakten beiden een hattrick.

FC Groningen ondanks kritiek voorlopig wel in linkerrijtje

Het was een sfeervol geheel op Sportpark Veelerveen. Liefst 2000 liefhebbers waren op de wedstrijd afgekomen om het vernieuwde FC Groningen onder leiding van trainer Frank Wormuth aan het werk te zien. Net als in eerdere oefenduels werd het complete team van de eerste helft halverwege vervangen. De doelpuntenmachine kwam al vrij snel op gang. Aanwinst Ragnar Oratmangoen opende in de achtste minuut de score.

De aanvaller maakte ook de tweede. Waarna Thomas Suslov, die misschien de nieuwe linksback wordt, met twee treffers de stand na een half uur op 4-0 bepaalde. Vervolgens brak de periode van Strand Larsen aan. Met een loepzuivere hattrick binnen zes minuten. Na de pauze ging het scoren verder via Romano Postema, Luciano Valente, Damil Dankerlui, Paulos Abraham en drie keer Ngonge. De aanvaller schoot drie keer raak vanaf elf meter.

Komende zaterdag treft FC Groningen in Duitsland Vfl Osnabrück. Het duel tegen de club uitkomend in de 3. Liga begint om 13.00 uur en duurt twee keer een uur. Een dag later treft Groningen in Rolde promovendus FC Emmen.