Sport

FC Groningen op zoek naar memorabele momenten

In het kader van het vieren van het 50-jarig bestaan gaat FC Groningen in aanloop naar de thuiswedstrijden op zoek naar het meest memorabele moment tegen de aankomende tegenstander. Een groep supporters heeft per tegenstander een shortlist gemaakt van drie momenten. Komende dagen kan gestemd worden op drie momenten van wedstrijden tegen sc Heerenveen.


Leestijd: 1 minuut

FC Groningen op zoek naar memorabele momenten
FC Groningen op zoek naar memorabele momenten

De verkiezing voor het meest memorabele moment per tegenstander is een initiatief van FC-supporter Albert Boer. Boer is samen met Paul Zweverink, Nico Swart en Damian Vos, supporters uit verschillende leeftijdscategorieën, de historie van de club ingedoken en heeft een shortlist gemaakt met drie meest memorabele momenten per tegenstander.

Voor de Derby van het Noorden tegen sc Heerenveen heeft het panel gekozen voor de volgende drie momenten. 

1 Opening Euroborg; Arjen Robben opende als speler van Chelsea op 13 januari 2006 met een druk op de knop stadion Euroborg.

2 Grootse overwinning in Heerenveen; Een kolkend uitvak in Heerenveen viert op 30 januari 2011 de grootste zege ooit in het Abe Lenstra Stadion. FC Groningen wint de Derby van het Noorden met 4-1.

3 Sfeeractie Arriva-trein; Een indrukwekkende sfeeractie was in aanloop naar de Derby van het Noorden van 11 november 2018. Onder de klanken van ’t Hoogeland van Ede Staal reed een spandoek van een Arriva-trein Groningen binnen. Een schitterende start van een wedstrijd die met 2-0 wordt gewonnen.

Stemmen kan via de website van FC Groningen. Onder de stemmers wordt een 50-jaar FC Groningen pakket verloot.