Sport

FC Groningen opent oefencampagne met 9-0 winst bij GOMOS

Het was een ambiance die klonk als een klok in Norg bij de eerste oefenwedstrijd van FC Groningen in aanloop op het nieuwe seizoen. Publiek stond rijendik langs de lijn, de sfeer was opperbest, het weer prima en FC Groningen zegevierde met 9-0.


Leestijd: 1 minuut

FC Groningen scoorde eerder negen keer tegen GOMOS
FC Groningen scoorde eerder negen keer tegen GOMOS

Zo’n 2500 liefhebbers waren naar sportpark Schapendrift gekomen om de eerste balomwentelingen van de FC tijdens de voorbereiding te zien. In de wetenschap dat trainer Dick Lukkien eerder die dag tijdens het jaarlijkse trainerscongres de Rinus Michels Award in ontvangst had mogen nemen als beste trainer van de Keuken Kampioen Divisie afgelopen jaar.

De succestrainer stuurde twee verschillende opstellingen het veld in. Waarbij een aantal spelers nog ontbraken. Zo was Romano Postema niet helemaal fit en ook de nieuwe doelman Etienne Vaessen en de kersverse aanwinst Thijs Oosting waren niet van de partij. Laros Duarte was er wel, maar de middenvelder aast op een mooie transfer naar het buitenland. Het liefst Spanje.

Binnen een kwartier was het als 3-0 door doelpunten van Rui Mendes, Noam Emeran en Tika de Jonge. Duarte noteerde de vierde treffer en vlak voor de pauze kreeg De Jonge met zijn tweede treffer de handen op elkaar door vanaf de rand van het strafschopgebied de bal fraai over de doelman te liften. Na de pauze scoorden Kristian Lien en Nils Eggens ieder nog twee keer.

Mathijs Buist, de doelman van GOMOS, keepte een puike partij en voorkwam dat FC Groningen bij de ouverture direct dubbele cijfers kon noteren. De FC vervolgt de oefencampagne zaterdagmiddag in Blijham waar vanaf 14.00 uur de plaatselijke amateurs van ASVB de tegenstander zijn. (Foto: website FC Groningen)