Sport

FC Groningen presenteert nieuwe spits Kevin van Veen

Zijn naam werd al nadrukkelijk met FC Groningen in verband gebracht en niet voor niks. De FC heeft Kevin van Veen als nieuwe spits gepresenteerd. De 32-jarige aanvaller tekent een contract voor drie seizoenen in de Euroborg en komt over van het Schotse Motherwell.


Leestijd: 1 minuut

Kevin van Veen tijdens zijn presentatie bij FC Groningen
Kevin van Veen tijdens zijn presentatie bij FC Groningen

Van Veen had een doorlopend contract waar FC Groningen naar verluidt een afkoopsom van rond de 600.000 euro voor betaald. Van Veen liet zich afgelopen seizoen gelden in het Schotse Premiership. Met 25 competitiegoals in 38 wedstrijden werd de ervaren spits tweede op de topscorerslijst in Schotland.

Daarnaast schoot Van Veen vier keer raak in de verschillende bekertoernooien in Schotland. De topschutter maakte bijna de helft van de totale doelpuntenproductie van zijn club en brak een 137 jaar oud clubrecord door liefst elf achtereenvolgende competitieduels te scoren.

De Brabander werd geboren op 1 juni 1991 in Eindhoven en doorliep de opleidingen van PSV en Helmond Sport. De spits debuteerde in het betaald voetbal voor de club uit Helmond. Van Veen voetbalde in Nederland ook voor TOP Oss en Cambuur. In 2015 vertrok de aanvaller naar Engeland, waar hij in lagere divisies uitkwam voor Scunthorpe United en Northampton Town.

In 2021 transfereerde Van Veen naar Schotland om daar op het hoogste niveau te spelen voor Motherwell FC. FC Groningen wist de spits echter te verleiden tot een terugkeer naar Nederland. Van Veen heeft een duidelijk doel in Groningen. Van Veen. ‘Ik zie FC Groningen als een mooie en grote club, met fanatieke supporters. Deze club hoort in de Eredivisie en dus is promoveren de duidelijke opdracht. Dat is waarvoor ik hier ben. Ik wil met doelpunten, skills, passie en strijd de mensen op de banken krijgen.’ (Foto: website FC Groningen)