Sport

FC Groningen speelt op 10 oktober tegen Erik Nevland

FC Groningen speelt op donderdag 10 oktober in Euroborg vriendschappelijk tegen het Noorse Viking FK uit Stavanger. Publiekslieveling Erik Nevland is sportief directeur bij de Noren en is aanwezig. De aftrap is om 19.00 uur. Kaarten zijn vanaf woensdag 25 september te koop


Leestijd: 1 minuut

Erik Nevland in het shirt van FC Groningen
Erik Nevland in het shirt van FC Groningen

Viking zocht naar een mogelijkheid om in oktober een meerdaags trainingskamp te beleggen en daarbij dacht Nevland vrijwel direct aan Nederland en meer specifiek Groningen. FC Groningen faciliteert en helpt de voormalig spits, die in 114 wedstrijden tussen 2004 en eind 2007 48 goals maakte voor de Trots van het Noorden en door zijn werklust uitgroeide tot het boegbeeld van de term ‘FC Groningen-DNA’.

De band tussen Nevland en FC Groningen is altijd gebleven. Supporters dragen hem nog altijd op handen. Viking is de club waar Erik Nevland doorbrak, er zijn transfers naar Manchester United en FC Groningen verdiende en zijn succesvolle spelersloopbaan in november 2012 afsloot. Kaarten zijn vanaf woensdag 25 september 10.00 uur in de verkoop en kosten 10 euro per stuk. Jongeren tot en met 17 jaar betalen 5 euro.