Sport

FC Groningen start met losse voorverkoop thuiswedstrijden

Het duurt nog een maand voordat FC Groningen begint aan de rentree in de Eredivisie, maar de voorverkoop van losse tickets voor het eerste thuisduel tegen NAC Breda op vrijdag 9 augustus is al begonnen


Leestijd: 1 minuut

De Euroborg net na de promotie op 12 mei
De Euroborg net na de promotie op 12 mei

FC Groningen bracht 15.015 seizoenkaarten aan de man. Rekening houdend met sponsorkaarten en genodigden blijven er weinig kaarten voor de vrije verkoop over. Hoeveel exact is niet bekend. Seizoenkaarthouders hebben in de eerste week recht op het bijkopen van twee kaarten. Wat er daarna nog over is gaat in de vrije verkoop. Het is maar zeer de vraag of dit gezien de grote belangstelling nog wel het geval zal zijn.

Wanneer de wedstrijd uitverkocht raakt hebben seizoenkaarthouders die op vrijdag 9 augustus verhinderd zijn en niet naar de wedstrijd tegen NAC Breda kunnen de mogelijkheid om hun plek aan te bieden via de kaartenmarkt. Wanneer de plek daadwerkelijk wordt verkocht, ontvangt de seizoenkaarthouder 1/17 deel van de prijs van de seizoenkaart terug op zijn of haar bankrekening.

Voor uitwedstrijden start de kaartverkoop op woensdagen om 10.00 uur. Net als eerdere seizoenen werkt FC Groningen met een voorrangsgroep. Deze groep bestaat uit 365 supporters die het afgelopen seizoen minimaal acht competitiewedstrijden een kaart hebben gekocht voor het uitvak. De voorrangsgroep geldt alleen voor competitiewedstrijden. FC Groningen houdt het recht om bij wedstrijden buiten de reguliere Eredivisie af te wijken van de voorrangsregeling.