FC Groningen tankt vertrouwen bij Ajax ondanks nederlaag

Heel dicht was FC Groningen bij een resultaat in de uitwedstrijd tegen Ajax. In de Johan Cruijff Arena ging de FC pas in de extra tijd onderuit en stond met een 3-1 nederlaag alsnog met lege handen.

Trainer Dick Lukkien van FC Groningen

Terwijl de ploeg van trainer Dick Lukkien na een uitstekende tweede helft op een punt leek af te stevenen. Nadat Jorg Schreuders zijn ploeg na zeventig minuten met een prima inzet naast Ajax schoot. Na een in de eerste helft opgelopen achterstand. FC Groningen voelde dat er voor het eerst na 2007 weer een resultaat te halen viel.

Dat was de laatste keer dat Groningen dankzij twee doelpunten van spits Marcus Berg via 2-2 een punt uit het vuur sleepte in Amsterdam. De vijftien uitbeurten die daarna volgden leverden louter nederlagen op. Nadat de uitblinkende doelman Etienne Vaessen een minuut na de 1-1 een strafschop van Branco van den Boomen stopte leek het punt binnen, maar het bleek ijdele hoop.

Het slotoffensief van Ajax bleek doorslaggevend. Invaller Wout Weghorst maakte in de extra tijd de winnende treffer en gaf kort daarna de assist op de 3-1 van Chuba Akpom. Een bittere pil voor FC Groningen dat op basis van de geleverde strijd en energie meer verdiend had. Over het geheel genomen had de thuisploeg wel de meeste en beste kansen.

Door de derde nederlaag op rij is FC Groningen gezakt naar de elfde plaats in de Eredivisie met negen punten uit acht duels. Na het interlandweekend speelt de FC op zondag 20 oktober in de eigen Euroborg tegen nummer twee en nog ongeslagen FC Utrecht. Een flinke uitdaging, maar zeker de tweede helft in Amsterdam gaf vertrouwen op betere resultaten in de nabije toekomst.