Sport

FC Groningen verkoopt al meer dan 13.000 seizoenkaarten

Nog tien dagen dan begint FC Groningen met de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Ruim een maand na de emotionele promotie en daarmee de terugkeer naar de Eredivisie heeft de Trots van het Noorden meer dan 13.000 seizoenkaarten aan de man gebracht.


Leestijd: 1 minuut

De Euroborg net na de promotie op 12 mei
De Euroborg net na de promotie op 12 mei

In totaal is er ruimte om 14.500 seizoenplaatsen aan de man te brengen. Een maand geleden legde FC Groningen de vrije verkoop stil, omdat dit aantal overschreden dreigde te worden. Dat gevaar lijkt er nu niet meer te zijn. Inmiddels is wel het aantal seizoenkaarten van vorig seizoen overtroffen. Toen zo’n 12.000 seizoentickets over de toonbank gingen.

Er zijn nog zo’n vijftienhonderd kaarten beschikbaar.  Supporters met een seizoenkaart in het afgelopen voetbaljaar hebben nog ruim een week om hun huidige plaats te verlengen. Na zondag 23 juni vervalt dit recht en start, zo maakte de club eerder bekend, de vrije verkoop van seizoenkaarten op maandag 1 juli vanaf 12.00 uur.

Wellicht dat sommige fans wachten op nieuwe aanwinsten om hun besluit te nemen. Tot nu toe is het rustig op de transfermarkt en is sinds de promotie alleen het contract met tweede doelman Dirk Baron met een jaar verlengd.