Sport

FC Groningen verkoopt op eerste dag al 6000 seizoenkaarten

De euforie rond FC Groningen blijft voortduren. Op de eerste dag van de seizoenkaartverkoop gingen al 6000 stuks over de toonbank. Dat meldde de kersverse promovendus op social media. Dit aantal is al de helft van het aantal seizoenplekken die de club vorig seizoen verkocht.


Leestijd: 1 minuut

De Euroborg net na de promotie
De Euroborg net na de promotie

Toen verkocht FC Groningen ruim 12.000 seizoenkaarten. Het starten van de seizoenkaartverkoop twee dagen na de promotie lijkt derhalve voor een run te zorgen. Tot en met 23 juni hebben huidige kaarthouders de mogelijkheid om hun huidige plek te verlengen. Daarna vervalt de reservering en kan iedere supporter vanaf maandag 1 juli 9.00 uur één van de vrijgekomen plaatsen kopen.

Wel tegen een hogere prijs. Vorig seizoen vond de directie van FC Groningen het niet gepast om na de degradatie een prijsstijging door te voeren. Nu ontkomt men daar niet aan. Doordat ten eerste de waarde van het product in de Eredivisie hoger is en er sprake is van kostenstijgingen en prijsindexacties onvermijdbaar zijn. De club biedt de mogelijkheid om in termijnen te betalen.

De prijs van een seizoenkaart bij FC Groningen varieert van ruim tweehonderd tot 360 euro. Twaalf jaar geleden bracht FC Groningen ruim 16.000 seizoenkaarten aan de man. Het dieptepunt was het seizoen 2018/2019 toen minder dan 10.000 fans een vaste seizoenplek hadden.