Sport

FC Groningen verlengt contract met doelman Dirk Baron

Het is nog rustig aan het transferfront bij FC Groningen. Een maand na de promotie is er nog geen beweging aan het spelersfront van komende en vertrekkende spelers. Wel heeft de club het contract met doelman Dirk Baron met één seizoen verlengd is.


Leestijd: 1 minuut

Baron begon afgelopen seizoen als derde doelman in de selectie van hoofdtrainer Dick Lukkien. De doelman promoveerde gedurende de tweede seizoenshelft tot tweede keeper. Een paar dagen na dat voor hem heuglijke nieuws, maakte Baron onverwacht en noodgedwongen zijn debuut in het eerste elftal. De goalie maakte op 20 april in de thuiswedstrijd tegen SC Cambuur, 3-0 winst, twintig minuten voor tijd zijn opwachting in Euroborg, nadat eerste keeper Hidde Jurjus met een rode kaart uit het veld was gestuurd.

Baron kwam in de zomer van 2020 over van ONS Sneek. De jonge talentvolle doelman laat weten blij te zijn met zijn nieuwe verbintenis in Euroborg. ‘Fantastisch om ook komend seizoen voor deze geweldige club te mogen spelen. Ik vind dat we een hele mooie spelersgroep hebben, met nog veel ruimte voor ontwikkeling. Het uiteindelijke doel is natuurlijk om toe te werken naar de positie van eerste keeper en ik ben heel blij en trots dat ik gedurende het afgelopen seizoen de club ervan heb weten te overtuigen om met mij tot een nieuw contract te komen.’ (Foto: website FC Groningen)