Sport

FC Groningen waarschuwt voor valse tickets tegen Feyenoord

Volgende week zaterdag 14 september speelt FC Groningen in de Euroborg tegen Feyenoord. Dit duel is al uitverkocht en kaarten zijn alleen nog te verkrijgen via de eigen interne kaartenmarkt. Nu zijn ook op Marktplaats tickets aangeboden. Groningen waarschuwt hiervoor. Het op deze manier verhandelen van kaarten is strafbaar.


Leestijd: 1 minuut

Een volle Euroborg
Een volle Euroborg

Illegaal verhandelde kaarten worden direct geblokkeerd.  Het aanbieden van kaarten via bijvoorbeeld Marktplaats of soortgelijke platforms valt onder ‘zwarthandel’. Dit is in strijd met de Huisregels van FC Groningen en de standaardvoorwaarden van de voetbalbond KNVB.

In deze voorwaarden staat onder meer dat personen die toegangskaarten overdragen buiten de privésfeer, in overtreding handelen. Verkopers lopen het risico een stadionverbod voor een periode van 18 maanden te krijgen en een boete van €450,-. Kopers van aangeboden kaarten krijgen geen toegang tot de wedstrijd.

Het is tegen Feyenoord alleen mogelijk om een kaart via de kaartenmarkt te kopen wanneer je seizoenkaarthouder bent, of voor 1 augustus 2024 in het bezit was van een clubcard van FC Groningen. Je kunt maximaal 1 kaart per seizoenkaart of clubcard (bij)kopen. De kaartenmarkt is geopend voor de Koeman Tribune en de Piet Fransen Tribune.