Sport

Healthy Ageing Tour heeft etappeschema jubileumeditie rond

De gemeente Groningen is op Goede Vrijdag 10 april het decor van de derde etappe van de Healthy Ageing Tour voor vrouwen en de tweede rit van de junior-vrouwen. Beide ritten starten in het Groninger Stadspark en hebben een aankomst in Ten Boer. Hiermee is het complete programma voor de tiende editie van deze vijfdaagse etappekoers met deelname uit de hele wereld bekend.


Leestijd: 1 minuut

Leekster Thijs Rondhuis trekt met wielerkoersen naar Friesland
Leekster Thijs Rondhuis trekt met wielerkoersen naar Friesland

De start is voorzien in het Stadspark in Groningen. Zowel het vertrek als de ploegenpresentatie vindt plaats op de statige Concourslaan. De finish en huldigingen zijn in Ten Boer. Vanuit de start in Groningen rijden de rensters door Haren, Engelbert, Harkstede, Kolham, Froombosch en Schildwolde naar de plaatselijke ronde door Ten Post, Ten Boer en Sint Annen.

De elite vrouwen starten om 13.00 uur en rijden een afstand van 133 kilometer. Daarbij inbegrepen zijn de drie plaatselijk omlopen in Ten Boer, waar op de Blinkerdlaan rond 16.15 uur de finish is. De junior vrouwen starten om 9.45 uur met de finish rond 12.00 uur en rijden een afstand van 74 kilometer.

Wethouder Inge Jongman van de Gemeente Groningen is blij dat de Healthy Ageing Tour de gemeente Groningen in haar etappeschema heeft opgenomen. 'Healthy ageing is een belangrijk thema in onze gemeente en daar kun je niet vroeg genoeg mee beginnen. Sporten levert een belangrijke bijdrage aan het fit en gezond zijn van mensen. De Healthy Ageing Tour is een topwedstrijd voor het vrouwenwielrennen en we hopen dat het inspireert om nog vaker de fiets te pakken.' 

Het totale etappeschema ziet er als volgt uit:
08/04: 1e etappe: Drachten-Drachten

09/04: 2e etappe: tijdrit Zoutkamp

10/04: 3e etappe: Groningen-Ten Boer

11/04: 4e etappe: Loppersum-Appingedam

12/04: 5e etappe: Borkum-Borkum