Sport

Het net rond FC Groningen sluit zich verder na nieuwe nederlaag

De 3-0 thuisnederlaag tegen Feyenoord is de tiende van het seizoen alweer voor FC Groningen. Het zat er totaal niet in om het de koploper echt lastig te maken in de eigen Euroborg. Het net sluit zich steeds verder kijkend naar de laatste plaatsen in de Eredivisie. De FC staat nog net vijftiende, maar heeft evenveel punten als de nummers zestien en zeventien FC Emmen en FC Volendam.


Leestijd: 1 minuut

Hoe voel zit de Euroborg donderdagavond?
Hoe voel zit de Euroborg donderdagavond?

De afgelopen jaren speelde Groningen in de eigen Euroborg prima tegen Feyenoord en haalde vaak een resultaat. De laatste nederlaag dateerde van november 2017. In deze editie was de ploeg van trainer Dennis van der Ree totaal niet bij machte om deze serie een vervolg te geven. De gasten waren heer en meester en leken te kunnen bepalen wanneer het tijd was om te scoren. Na ruim een half uur stond het 0-2 en was de wedstrijd gespeeld.

Iedereen bij FC Groningen werkte hard en deed zijn best, maar het is momenteel kwalitatief onvoldoende om voldoende competitief te zijn. En als geheel is het niet krachtig genoeg. Van der Ree kiest voor jonge talenten als Thijmen Blokzijl en Tom van Bergen. Ze vallen helemaal niet uit de toon, maar het is schrijnend dat zoveel onervarenheid de club mee uit één van de moeilijkste fases in de clubgeschiedenis moet trekken.

Voorin kreeg Ricardo Pepi een aantal kansen op een doelpunt, maar vond in doelman Bijlow zijn meerdere. Met een aansluitingstreffer had er nog iets kunnen ontstaan nu haalde Feyenoord gelukkig pas in de slotfase de trekker nog een keer over. Zo werd het slechts 0-3, maar het dubbele had ook zomaar gekund. De ploeg heeft dringend behoefte aan kwalitatieve impulsen. Naar verluidt melden nieuwe spelers zich de komende dagen in Groningen.

In de wetenschap dat vanaf nu iedere wedstrijd cruciaal is. En het programma is de komende weken niet mals. Het begint komende zondag met de Derby van het Noorden uit tegen sc Heerenveen. Daarna volgen Cambuur thuis, FC Volendam uit, FC Twente thuis, PSV uit en FC Emmen thuis. Geen enkele wedstrijd is momenteel gemakkelijk voor FC Groningen, maar tegen concurrenten en topploegen kan de Trots van het Noorden zich de komende maand echt de borst natmaken.