Sport

IJshockeyers GIJS volop in voorbereiding op nieuw seizoen

Terwijl op Kardinge pas vanaf 16 september een ijsvloer in de ijshal ligt zijn de ijshockers van GIJS Marne Groningen volop in voorbereiding op het nieuwe seizoen in de Eredivisie. Door op andere banen te trainen waar al wel ijs lag.


Leestijd: 1 minuut

Marne Mosterd is de komende jaren hoofdsponsor bij GIJS
Marne Mosterd is de komende jaren hoofdsponsor bij GIJS

Zo trok de selectie van de teruggekeerde coach Henk Keijzer naar Utrecht waar al wel ijs ligt. En komende zaterdag speelt GIJS in Eindhoven de eerste oefenwedstrijd van het seizoen tegen de Eindhoven Kemphanen. Na een teleurstellend seizoen hopen de Groningers er in de komende competitie weer wat beters van te maken.

Met diverse nieuwe spelers waaronder de 24-jarige Derek Seguin uit Canada, de zeer ervaren Let Janis Brakss kwam over van Dordrecht Lions evenals zijn jonge landgenoot Rudolfs Lapsa. De 29-jarige Canadees-Italiaanse doelman Sal Salteri komt over uit Duitsland. En Marée Dijkema keert na zes seizoenen terug uit Zweden en maakt als vrouw deel uit van de selectie.

Daarnaast trekt de inmiddels 34-jarige Kenneth Keijzer de schaatsen weer aan. Wellicht heeft de terugkeer van zijn vader als coach een rol gespeeld. De competitie begint op 28 september met een uitduel in Heerenveen tegen UNIS Flyers. Een week later kan het publiek op Kardinge tegen Nijmegen Devils voor het eerst kennismaken met hun helden.

De reguliere competitie beslaat 22 wedstrijden en loopt tot eind februari 2025.