Sport

Internationals FC Groningen zwerven uit

Een viertal internationals is de komende periode bij FC Groningen afwezig en op pad met de nationale selectie van hun land. Tomas Suslov is opgeroepen voor Slowakije, Damil Dankerlui heeft zich gemeld bij de selectie van Suriname, Ricardo Pepi voegde zich bij Team USA en Luciano Valente behoort tot de selectie van Italië onder-20.


Leestijd: 1 minuut

Een volle Euroborg
Een volle Euroborg

Suslov speelde tot op heden veertien interlands voor het A-elftal van Slowakije en staat de komende periode twee wedstrijden in de Nations League te wachten. Vandaag neemt Suslov het met zijn landgenoten thuis op tegen Azerbeidzjan, aftrap 20.45 uur. Zondag 25 september staat het duel met Wit-Rusland op het programma. Ook die wedstrijd wordt in Slowakije gespeeld en wordt om 18.00 uur afgetrapt.

Dankerlui werd in 2021 international van zijn land en speelde tot nu toe zeven interlands. Donderdag staat om 20.00 uur een interland gepland tegen Nicaragua. Dankerlui hoeft niet de halve wereld over te reizen, het duel wordt namelijk in Almere afgewerkt. Op maandag 26 september oefent Suriname nog tegen PEC Zwolle. Bij dat duel zijn geen toeschouwers welkom.

Pepi is afgereisd naar Duitsland waar het nationale team van de Verenigde Staten zich heeft verzameld voor twee oefeninterlands. De VS oefent vrijdagavond 23 september met de VS in Duitsland tegen Japan, aftrap 14.30 uur. Vier dagen later op dinsdag 27 september staat een oefeninterland tegen Saoudi Arabië op de rol. Dat duel wordt afgewerkt in het Spaanse Murcia, aftrap 20.00 uur.

Middenvelder Valente maakte vorig kalenderjaar zijn debuut als international van Italië en speelt op vrijdag tegen de leeftijdsgenoten van Portugal voor de kwalificatie voor het EK in Lissabon. Na het weekend staat een vriendschappelijke ontmoeting op het programma met Zwitserland onder-20.