Sport

Joël van Kaam verlengt contract bij FC Groningen tot medio 2024

Na zijn broer Daniël heeft FC Groningen nu ook Joël van Kaam voor langere tijd aan zich gebonden. De 19-jarige speler heeft een contract getekend waardoor de Delfzijlster tot de zomer van 2024 het shirt van FC Groningen aantrekt. Het aflopende contract bevatte sowieso een extra optiejaar. Daar zijn nu een aantal seizoenen aan toegevoegd.


Leestijd: 1 minuut

Joël van Kaam verlengt contract bij FC Groningen tot medio 2024
Joël van Kaam verlengt contract bij FC Groningen tot medio 2024

Van Kaam maakt sinds dit seizoen regelmatig deel uit van de wedstrijdselectie. De uit de opleiding van FC Groningen afkomstige vleugelspeler debuteerde op 8 november 2020 in het eerste elftal als invaller in de uitwedstrijd tegen Feyenoord. Van Kaam kwam tot nu toe in zes Eredivisiewedstrijden in actie voor de Trots van het Noorden, waarvan hij drie keer in de basis startte.

Technisch directeur Mark-Jan Fledderus van FC Groningen is heel tevreden met de contractverlenging. 'Joël is een talentvolle jongen uit onze eigen opleiding en hij komt bovendien uit ons verzorgingsgebied. Wij willen heel graag jeugdig talent aan ons binden en het liefst uit onze eigen regio, dus we zijn heel blij met deze verlenging. Joël is een speler met hele goede fysieke voorwaarden; snelheid, power en atletisch vermogen. Dat koppelt hij aan voetbaltechnische kwaliteiten.'  (Foto: Joël van Kaam, Youtube FC Groningen)