Sport

Jolien Knollema ziet droom met definitieve selectie voor WK in eigen land uitkomen

Het was een spannende periode voor volleybalster Jolien Knollema uit Haren, maar de druk is eindelijk van de ketel. Bondscoach Avital Selinger sprak maandag de verlossende woorden. De 19-jarige Groningse zit bij de definitieve selectie die vanaf aanstaande vrijdag het WK volleybal in eigen land gaat spelen. Nederland organiseert het toernooi overigens samen met Polen.


Leestijd: 1 minuut

Een lachende Jolien Knollema
Een lachende Jolien Knollema

De verwachting was dat de bondscoach voor vier aanvalsters en vier middenmensen zou kiezen, maar Selinger koos voor een aanvalster extra waardoor bij de passer-lopers niemand meer af hoefde te vallen. Het was voor Demi Korevaar een bittere pil. De middenaanvalster viel als laatste af. Dat betekende vreugde bij Knollema. Het grote talent mag zich opmaken voor één van de grootste toernooien die ooit in Nederland plaatsvond.

Knollema deed vorig jaar al mee met het WK onder twintig in eigen land en kan nu met het grote oranje aan de bak.  Oranje begint aanstaande vrijdag om 20.00 uur in het Gelredome in Arnhem tegen Kenia. In Poule A stuit Nederland verder op topland Italië, België, Puerto Rico en Kameroen. De beste vier van iedere poule plaatsen zich voor de volgende ronde. De finale is op zondag 15 oktober in Omnisport in Apeldoorn.