Sport

Kans op nog een keer Tour de France Bauke Mollema 'lastig'

Terwijl de Tour de France in volle gang is ligt Bauke Mollema op zijn vakantieadres dagelijks aan het zwembad in het midden van Frankrijk. Mollema viel voor het tweede jaar op rij buiten de boot voor deelname aan de Tour en volgens ploegleider Steven de Jongh wordt het lastig om nog een keer deel te nemen aan ’s werelds grootste wielerevenement.


Leestijd: 1 minuut

Bauke Mollema loopt tegenwoordig ook hard
Bauke Mollema loopt tegenwoordig ook hard

Daar was De Jongh, ploegleider bij Lidl-Trek, heel duidelijk in toen er tijdens het programma De Avondetappe van de NOS naar gevraagd werd. ‘Hij is op leeftijd en er staan jonge mannen en goede klimmers op. En we kopen ook goede renners aan.’ Mollema is inmiddels 37-jaar en hij had er alles aan gedaan om na een minder seizoen terug te komen op het gewenste niveau.

Dat leek ook het geval, maar tijdens de Ronde van Zwitserland medio juni moest Mollema zich ziek afmelden. De Groninger toonde zich tijdens het Nederlands kampioenschap op de weg in Arnhem en was één van de smaakmakers. Dat bleek onvoldoende om de ploegleiding te overtuigen waardoor een dertiende deelname aan de Tour er dit jaar niet kwam.

De Jongh hierover tegen presentatrice Dione de Graaff. ‘Bauke is ziek geworden in de Ronde van Zwitserland en daarna reed hij een zwakke rit bij het NK tijdrijden. We hadden wel mannen in vorm die zijn functie konden innemen. Daarom is hij helaas afgevallen.’ Behoudens af en toe hardlopen is sprake van sportieve rust en raakt Mollema de fiets momenteel niet aan. Hij heeft ervoor gekozen om het WK op de weg in Zwitserland eind september tot een nieuw doel te maken.

De komende weken rijdt Mollema een aantal criteriums in Nederland en zaterdag 27 juli is de elfde editie van zijn eigen Bauke Mollema Tocht met start en finish op de wielerbaan van sportpark Corpus den Hoorn.