Sport

Kim Polling test positief op corona

Kim Polling heeft zich al een aantal keren kritisch in de media uitgelaten is op het organiseren van grote evenementen en de veiligheid ervan in relatie tot corona, waaronder het aanstaande EK. Wrang genoeg heeft de in Zevenhuizen geboren judoka nu zelf corona. Ze heeft milde klachten.


Leestijd: 1 minuut

Kim Polling test positief op corona
Kim Polling test positief op corona

Polling meldde het zelf op Twitter. 'Vandaag het bericht ontvangen dat ik positief getest ben op COVID-19. Gelukkig heb ik alleen lichte klachten, dus kan ik gewoon thuis door blijven trainen. Wat betreft het EK had ik vorige week, voordat ik klachten kreeg al de knoop doorgehakt dat ik niet mee zou gaan doen.' Het Europees kampioenschap staat later deze maand gepland in Praag. 

De 29-jarige Polling zou voor de vijfde keer in haar loopbaan Europees kampioene kunnen worden. 'De enige reden om mee te doen is dat ik een vijfde Europese titel wil winnen. Maar hoeveel is die titel waard als judoka's niet eens mee kunnen doen vanwege COVID'19. Die vijfde titel komt er wel, maar niet dit jaar.'

Waarschijnlijk heeft ze corona opgelopen via haar vriend die deel uit maakt van de Italiaanse selectie, waar twee weken geleden een uitbraak was. Haar vriend was daar die week tijdens een stage van de partij. (Foto: Twitter @kimpolling)