Sport

Komende zaterdag de elfde Bauke Mollema Tocht

Terwijl Bauke Mollema deze week een aantal wielercriteriums na de Tour rijdt is komende zaterdag zijn eigen Bauke Mollema Tocht. De elfde editie. Start en finish is deze keer op de wielerbaan van sportpark Corpus den Hoorn in Groningen.


Leestijd: 1 minuut

Bauke Mollema lost het startschot tijdens zijn eigen Bauke Mollema Tocht in 2023
Bauke Mollema lost het startschot tijdens zijn eigen Bauke Mollema Tocht in 2023

De organisatie is in handen van de Noordelijke Wielervereniging Groningen. De eerste club waar Mollema als actief fietsen lid van is geworden. Voor de deelnemers staat er een tocht van 90 of 150 kilometer op het menu. Door het Groninger land over de vroegere trainingswegen van de renner die alweer jaren met zijn gezin in Monaco resideert.

Daarnaast staat de tweede editie van de Bauke Mollema Jeugdronde op het programma. Wedstrijden op de wielerbaan voor de jongste categorieën om jeugd in aanraking te laten komen met de wielersport. Ook zijn er weer activiteiten zoals een pomptrack om geïnteresseerde jeugd zonder licentie kan kennis maken met de wielersport. Er is een heuse speaker om alles aan elkaar te praten en te zorgen voor een wielersfeer.

Mollema ontbrak dit jaar voor de tweede keer op rij in de Tour de France en bereidt zich voor op het najaar met het wereldkampioenschap op de weg in Zwitserland als hoofddoel plus aansluitend de Italiaanse najaarsklassiekers. Met onder meer het vijfde en laatste wielermonument van het seizoen, de Ronde van Lombardije.

Inschrijven voor de Bauke Mollema Tocht kan hier.