Sport

Kromowidjojo op weg naar tweede match in Hongarije

Ranomi Kromowidjojo bereidt zich in Boedepest voor op haar tweede wedstrijdperiode tijdens de International Swimming League. Komende maandag en dinsdag komt de Sauwerdse weer in actie. Afgelopen weekend kwam ze voor het eerst in actie en was zeer succesvol. Na alle wedstrijden stond ze bovenaan de ranglijst van het MVP klassement.


Leestijd: 1 minuut

Ranomi Kromowidjojo hakt knoop door en stopt per direct met zwemmen
Ranomi Kromowidjojo hakt knoop door en stopt per direct met zwemmen

In Hongarije is alles de komende weken anders dan anders. Normaal vertegenwoordig je als zwemmer je land, maar tijdens de International Swimming League strijden teams tegen elkaar. In totaal tien teams, samengesteld met zwemmers uit de hele wereld, komen tegen elkaar uit. De 30-jarige Kromowidjojo komt uit voor team Iron en ze toonde direct haar klasse. 

Ze won onder meer de 50 meter vrije slag en vlinderslag. Na 39 nummers sloot team Iron het eerste weekend af op een tweede plaats achter London Roar. Het verschil in punten was wel groot 609,5 om 392,5. Kromowidjojo zit sinds vorig week in een bubbel op eiland Margit-sziget in Boedapest waar ze alleen vanaf komt om naar het zwembad te gaan.

Het evenement duurt in totaal zes weken. De finale is in het weekend van 21 en 22 november. Komende maandag en dinsdag komt Kromowidjojo voor de tweede keer in actie. De Cali Condors, DC Trident en NY Breakers zijn dan de tegenstander. Op 5 en 6 november mag de drievoudig winnares van Olympisch goud voor de derde keer in actie komen. Vier dagen later is dan bekend of haar team Iron zich geplaatst heeft voor de halve finale.