Sport

Kromowidjojo richt zich volledig op 50 meter vrij

Ranomi Kromowidjojo heeft zich teruggetrokken op de 100 meter vrije slag bij de Olympische Spelen in Tokyo. ‘Kromo’ mocht woensdag in een swimoff nog een poging doen om de halve finale op die afstand te halen, maar ze liet die kans lopen.


Leestijd: 1 minuut

Ranomi Kromowidjojo hakt knoop door en stopt per direct met zwemmen
Ranomi Kromowidjojo hakt knoop door en stopt per direct met zwemmen

In 2021 werd Kromowidjojo nog Olympisch Kampioen op de 100 meter vrije slag. In Tokyo zwom de Sauwerdse met 53,71 de gedeelde zestiende tijd. Een swimoff met Marie Wattel uit Frankrijk moest uitsluitsel geven wie zich mocht opmaken voor de halve finale. 

Zo ver komt het dus niet. Kromowidjojo denkt zelf meer kans te maken op de 50 meter vrije slag. Ze noemt het wel een ‘shit-keuze’ om een kans op de 100 meter te laten lopen. 

De series van de 50 meter vrije slag staan vrijdag op het programma. Kromowidjojo heeft zich de laatste jaren meer toegelegd op de kortste sprintafstand. Het is ook haar beste kans op een eventuele medaille. 

Henk Grol en andere Groningers
Vrijdag wordt ook een belangrijke dag voor Veendammer Henk Grol. Hij komt dan in actie in het judotoernooi in de klasse voor zwaargewichten. Inmiddels is al wel bekend dat zowel Lois Abbingh (handbalvrouwen) als Alexander Brouwer (beachvolleybal) de volgende ronde in hun toernooi hebben bereikt.