Sport

Lois Abbingh in bubbel richting EK handbal

Even dreigde het misschien wel niet door te gaan. Noorwegen trok zich een paar weken geleden terug als één van de twee organiserende landen van het EK handbal. Denemarken nam de hele organisatie over. Voor Lois Abbingh de kans om te schitteren. De Groningse begint vrijdag met Oranje aan de Europese titelstrijd. Zowel de voorbereiding als het EK wordt afgewerkt in een bubbel.


Leestijd: 1 minuut

Lois Abbingh is na haar zwangerschap weer een vaste waarde in Oranje
Lois Abbingh is na haar zwangerschap weer een vaste waarde in Oranje

Bijna een jaar nadat Abbingh in de WK finale in Japan tegen Spanje het winnende doelpunt vanaf de strafworpstip gemaakt had. Gemakkelijk zal het niet worden voor Oranje. Het EK is supersterk bezet en de ploeg van bondscoach Emmanuel Mayonnade moet vanaf het begin scherp zijn. In plaats van het Noorse Trondheim worden de poulewedstrijden van het Nederlands team nu in Kolding afgewerkt.

Te beginnen vrijdagavond om 20.30 uur tegen Servië. Zondagavond om 18.15 uur is Kroatië de opponent en twee dagen later om 20.30 uur wordt de voorronde in Poule C afgesloten tegen Hongarije. De eerste drie landen uit de vier poules plaatsen zich voor de hoofdronde. Hierin spelen de teams uit de poules A/B en C/D in twee poules van zes landen drie wedstrijden tegen elkaar.

De behaalde punten in de poulefase tegen de doorstromende teams worden meegenomen. De beste twee landen per hoofdronde kwalificeren zich voor het finaleweekend. De halve finales zijn op vrijdag 18 december en zondag 20 december begint de finale om 18.00 uur in Herning. Het grote doel van Abbingh voor dit jaar.