Sport

Lycurgus begint aan Europees avontuur

Selectie en staf van Samen Lycurgus zijn dinsdagochtend in alle vroegte vertrokken vanuit Groningen richting Schiphol om te beginnen aan de Europese strijd in de CEV-Cup. In Slovenië is Calcit Kamnik woensdagavond vanaf 20.00 uur de tegenstander voor een plekje bij de beste zestien.


Leestijd: 1 minuut

Zesde competitiezege op rij voor Lycurgus
Zesde competitiezege op rij voor Lycurgus

Calcit Kamnik is in 1947 opgericht en pakte aan het begin van deze eeuw drie keer op rij de landtitel. In 2001, 2002 en 2003 kon de kampioensvlag in top. De thuiswedstrijden spelen ze in de Kamnik Sports Hall waar plek is voor 700 fans. De drievoudig landskampioen eindigde vorig seizoen als derde in de reguliere competitie en legde het in de finale via drie nederlagen in een best-of-five serie af tegen kampioen en topclub ACH Lubljana.

Kamnik beschikt over veel spelers uit Slovenië, de nummer vier van het meest recente WK. Het team bestaat uit Slovenen en drie buitenlanders. Spelverdeler Milos Arsenoski komt uit Servië en er zijn twee spelers uit Zuid- en Midden-Amerika. Passer-loper Luis Tomas Sosa Sierra uit Cuba en middenaanvaller Daniel Aponza Carabali uit Colombia. Waarbij Sosa Sierra op de terugweg is van een blessure en afgelopen zaterdag voor het eerst sinds drie weken weer speelde.

Coach Arjan Taaij ziet kansen, maar gemakkelijk zal het zeker niet zijn. 'Kamnik is een stabiel spelende ploeg. Ze spelen zuinig kijkend naar hun totale foutenlast. Het is een ploeg met ervaring, jong talent en een flink hoger budget. Ik denk dat als wij vrij en met overtuiging kunnen spelen dan zullen we zien wat er mogelijk is. Ons doel is om zo lang mogelijk in Europa te spelen om meer ervaring op te bouwen en ons spel door te ontwikkelen. Tevens is het een uniek platform voor onze spelers om zich zelf te laten zien.'