Sport

Lycurgus begint voorbereiding in Polen

De volleyballers van Nova Tech Lycurgus zijn inmiddels drie weken in voorbereiding op het nieuwe seizoen. En vanaf deze week is het onder leiding van de nieuwe coach Mark Lebedew tijd voor de eerste oefenduels in Polen.


Leestijd: 1 minuut

Lycurgus aan het trainen
Lycurgus aan het trainen

Lycurgus werkt een vijfdaagse trip naar Polen af. Op woensdag de 28e is STS Olimpia Sulecin, de nummer elf van vorig seizoen in de Plusliga, vanaf 18.00 uur de tegenstander in de eerste oefenwedstrijd van het seizoen. De Plusliga is het tweede niveau in Polen. Daarna gaat de reis naar Bydgoszcz voor een toernooi met thuisploeg BKS Visla Bydgoszcz, de nummer vier van de Plusliga vorig seizoen, STS Olimpia Sulecin en het Duitse Netzhoppers, de nummer laatst van de Bundesliga afgelopen seizoen.

Lycurgus speelt op vrijdag 30 augustus om 16.00 uur tegen Bydgoszcz. Een dag later volgt of de finale of het duel om de derde plaats. De oefencampagne gaat woensdag 4 september verder in het Alfa-college tegen Draisma Dynamo. Aanvang 17.00 uur. In de twee weekenden daarna staat een tweeluik op het programma tegen respectievelijk SVG Lüneburg uit Duitsland en Greenyard Maaseik uit België. De Duitsers stonden afgelopen seizoen in de finale van de CEV-Cup. En Maaseik is al jaren een Belgische topclub.

Het eerste duel tegen Lüneburg is vrijdagavond 6 september om 19.00 uur in de Sorghvliedhal in Veendam. Het Alfa-college is een dag later vanaf 14.00 uur het decor. Een week later is de Duurswoldhal in Slochteren het decor van de eerste ontmoeting tegen Maaseik. Aanvang 19.00 uur. Het tweede duel spelen beide ploegen een dag later vanaf 14.00 uur besloten in Martiniplaza.

De competitie begint voor Lycurgus op zondag 22 september met een thuiswedstrijd tegen Scherp in Packaging ZVH uit Zevenhuizen.