Sport

Lycurgus gaat Europees strijdend ten onder

Amysoft Lycurgus is er zoals verwacht niet in geslaagd om de Franse topclub Tours Volley Ball uit te schakelen in de zestiende finale van de Europese CEV-Cup. Na het 3-1 verlies een week geleden verloor Amysoft Lycurgus nu met 3-0 (11-25, 21-25 en 22-25). De focus kan nu volledig op de competitie en de beker.


Leestijd: 1 minuut

Lycurgus werkt toe naar belangrijkste weekend van het seizoen
Lycurgus werkt toe naar belangrijkste weekend van het seizoen

Joël Schneidmiller was vanwege een coronabesmetting niet inzetbaar. De eerste set werd er uiteindelijk eentje om snel te vergeten. Lycurgus begon prima, maar raakte na 10-10 het spoor bijster. Vanaf 11-12 maakten de Fransen liefst dertien punten op rij en Lycurgus was niet bij machte de serie te onderbreken.

In de tweede set kon Lycurgus het beter bijbenen. Het ging tot 12-12 gelijk op. Daarna sloeg Tours voor het eerst een klein gaatje. Via Bjarne Huus, die via het blok uitsloeg, werd het 14-15 en via een pipe van Austin Matautia kwam Lycurgus terug tot 17-18. Tours bleef standvastig spelen en gaf heel weinig weg. De thuisploeg werkte hard en moest ieder punt echt verdienen. Dat lukte in de slotfase van de set niet meer.

Kansen op setwinst waren nog het grootst in het derde bedrijf. Tours bleef amper fouten maken. Lycurgus had het passend behoorlijk op orde, maar moest knokken voor de scores. Lycurgus kwam weliswaar met 10-5 achter, maar knokte zich in het tweede deel van de set langzaam terug. Een sterke serve van Marcell Pesti leidde uiteindelijk naar 16-18. Hij maakte ook 19-20. Een moment, wat meerdere keren gebeurde in set drie, om langszij te komen. Het gebeurde telkens niet. Het was uiteindelijk een uitgeslagen serve die de wedstrijd besliste; 22-25.