Sport

Lycurgus geëerd door gemeente Groningen voor derde bekerwinst op rij

Tijdens de officiële seizoenafsluiting met spelers, staf, sponsoren, vrijwilligers, bestuur en organisatieteam heeft Amysoft Lycurgus de sportpenning van de gemeente Groningen ontvangen. In het Best Western Plus Hotel in Aduard reikte wethouder Inge Jongman de prijs voor het hele team uit aan aanvoerder Dennis Borst als waardering voor de op 18 april voor de derde keer op rij gewonnen beker.


Leestijd: 1 minuut

Lycurgus geëerd door gemeente Groningen voor derde bekerwinst op rij
Lycurgus geëerd door gemeente Groningen voor derde bekerwinst op rij

Wethouder Jongman is namens de stad trots op deze prestatie. 'Drie keer op rij de nationale beker winnen en dat ook nog nadat de ploeg twee dagen daarvoor werd uitgeschakeld voor de finale om de landstitel. Een mooie afsluiting van het seizoen voor Lycurgus en in het bijzonder voor Dennis Borst.' De aanvoerder speelde in de bekerfinale zijn laatste wedstrijd en pakte daarmee de laatste prijs van zijn loopbaan.

De sportpenning van de gemeente Groningen is een prijs voor individuele sporters en teams die een eerste, tweede of derde plaats hebben behaald bij Europese- of Wereldkampioenschappen of Groninger sportteams die Nederlands Kampioen zijn geworden of een bijzondere prestatie hebben geleverd. In een zinderende partij won Lycurgus in de vijfde set voor de derde keer op rij de volleybalbeker. De ploeg werkte in de vierde set maar liefst negen matchpoints weg en benutte zelf het tweede setpoint.

De voltallige selectie van afgelopen seizoen was niet meer compleet aanwezig. De buitenlandse spelers Joel Schneidmiller, Austin Matautia, Bjarne Huus en Marcell Pesti zijn inmiddels terug naar hun thuisland. Deze vier keren volgend seizoen niet terug in Groningen. De beker is de twaalfde prijs in de historie van Lycurgus.