Sport

Lycurgus haalt gewenste opvolger Arjan Taaij binnen

Met de zeer ervaren Mark Lebedew heeft Nova Tech Lycurgus de gewenste opvolger van Arjan Taaij gecontracteerd. De Australische coach met ook een Pools paspoort tekent voor twee seizoenen bij de drievoudig landskampioen.


Leestijd: 1 minuut

Mark Lebedew, Chef-Trainer des VfB Volleyball
Mark Lebedew, Chef-Trainer des VfB Volleyball

De 57-jarige Lebedew heeft al een kleine dertig jaar ervaring als coach en stond de afgelopen twee seizoenen onder contract bij de Duitse topclub Vfb Friedrichshafen. Daarvoor was de in Adelaide geboren Lebedew bondscoach van Slovenië en Australië. Plus coach van een negental clubs in de Duitse, Poolse, Italiaanse en Belgische competitie. Lebedew kende zijn grootste successen in Berlijn waar hij van 2011 tot en met 2014 drie keer op rij kampioen was met Berlin Recycling Volleys.

Lebedew over het waarom om naar Lycurgus te komen. ‘Het project waar de club mee bezig is, is heel uitdagend. Ik was voor de eerste keer in Martiniplaza. Dit is een waanzinnige hal en ik kan niet wachten om hier 4.500 fans te zien. De faciliteiten zijn goed. Lycurgus is goed georganiseerd. En het belangrijkste van alles is dat de ambitie van de club erg hoog is. Ik denk dat dit een plek is waar we samen de toekomst met volleybal kunnen maken.’

Met de nieuwe spelersgroep als inspiratoren. De selectie is al grotendeels vastgelegd en Lycurgus maakt de namen van de spelers de komende weken bekend. Lebedew verwacht er veel van. ‘We moeten nog een paar spelers vastleggen, maar de spelers die al getekend hebben ben ik heel blij mee. Dat zijn spelers van goed niveau. En ik denk dat we een team aan het samenstellen zijn die ieders ambitie waar kan maken.’ (Foto: Alexander Hoth)