Sport

Lycurgus hervat competitie op nieuwjaarsdag met topper tegen Dynamo

De hervatting van de volleybaleredivisie begint voor Amysoft Lycurgus op de eerste dag van 2021. Op nieuwjaarsdag staat om 15.00 uur in het Alfa-college Sportcentrum de kraker tegen Draisma Dynamo op het programma. Uiteraard zonder publiek.


Leestijd: 1 minuut

Lycurgus onderuit tijdens oefentrip in Italië
Lycurgus onderuit tijdens oefentrip in Italië

Het is het begin van een halve competitie. In grote lijnen de terugronde van de competitie die normaal op 9 januari zou beginnen. Het is nog onder voorbehoud. Vanwege de geldende protocollen en regels van sportkoepel NOC*NSF is het de vraag of alle clubs hier aan kunnen en willen voldoen. Bijvoorbeeld kijkend naar het intensieve testbeleid en de eventuele bijkomende kosten.

De uitslag van de eerste competitiewedstijd van Amysoft Lycurgus dit seizoen, de met 3-0 gewonnen uitwedstrijd tegen RECO ZVH, blijft gewoon staan. De rest van deze speelronde wordt in het weekend van 20 februari ingehaald. De eerste vier spelen aansluitend in de kampioenspoule een volledige competitie, waarna de beste twee zich plaatsen voor de finale om het landskampioenschap. De eindstrijd is een best-of-five.

Verder is het de bedoeling om het in het weekend van Pasen met de beste acht ploegen uit de reguliere competitie te gaan strijden om de beker. Hierover wordt later meer duidelijk. Lycurgus speelde afgelopen woensdag Europees in Moskou en keert vrijdagavond laat terug in Groningen. Na een quarantaine van vijf dagen beginnen de voorbereidingen op de hervatting.