Sport

Lycurgus mag Europees naar Luxemburg of Kroatië

De loting voor de Europese Challenge Cup in Luxemburg heeft Nova Tech Lycurgus in de zestiende finale gekoppeld aan de winnaar van het duel tussen het Luxemburgse VC Lorentzweiler en OK Ribola Kaštela uit Kroatië.


Leestijd: 1 minuut

Lycurgus speelt komend seizoen slechts op het derde Europese niveau, omdat het afgelopen seizoen niet lukte om een prijs te winnen. De ploeg van de nieuwe coach Mark Lebedew speelt op 12,13 of 14 november eerst uit. De return in Martiniplaza is een week later op 19, 20 of 21 november.

Lorentzweiler, de afgelopen jaren onder leiding van coach Serge Karier, eindigde afgelopen seizoen als tweede in de Novotel Ligue achter kampioen VC Stroossen. De club met een mix van Luxemburgse spelers en een aantal buitenlanders nam al ruim dertig keer deel aan de Challenge Cup, maar kwam nooit heel ver. De formatie uit Lorentzweiler is opgericht in 1973 en was in het seizoen 2004/2005 landskampioen van het hertogdom.

OK Ribola Kaštela, opgericht in 1947, kende tien jaar geleden een hele goede periode en was vanaf 2012 t/m 2017 zes keer op rij landskampioen. In het coronaseizoen 2019/2020 werd de club uit Kaštela ook uitgeroepen tot kampioen, omdat ze na twee speelronden in de finalepoule bovenaan stonden.

Afgelopen seizoen eindigde de mogelijke Europese tegenstander als tweede achter kampioen HAOK Mladost.Vorig seizoen eindigde het Europese avontuur van Kaštela in de zestiende finale van de Challenge Cup waarin het Hongaarse Penzügyőr uit Boedapest over twee duels te sterk was.

Lycurgus, dat Europees nog nooit tegen een ploeg uit Luxemburg of Kroatië speelde, start de voorbereidingen op het nieuwe seizoen begin augustus.