Sport

Lycurgus nog één zege verwijderd van finale om de landstitel

Nova Tech Lycurgus heeft zichzelf een uitstekende dienst bewezen door de tweede halve finale van de play-offs om de landstitel ook te winnen. Het werd 3-0 (25-22, 25-23 en 25-14) in Martiniplaza waardoor het in de best-of-five serie tegen Draisma Dynamo nu 2-0 is voor Lycurgus. Duel drie is zaterdagavond om 20.00 uur in Apeldoorn.


Leestijd: 1 minuut

Lycurgus is nog in de race om de landstitel
Lycurgus is nog in de race om de landstitel

Hiermee is de ploeg van coach Arjan Taaij nog één zege verwijderd van de finale. Lycurgus speelde voor duizend toeschouwers in grote delen van de wedstrijd prima en wat steeds meer naar voren komt is dat de spelers elkaar aanvullen. De winst op Dynamo was een echte teamprestatie waarin iedereen zijn bijdrage had.

Daarnaast is de vechtlust en intensiteit om voor ieder punt te gaan prima, waardoor aan steeds meer randvoorwaarden voldaan wordt om een winnende ploeg te zijn. Dat bleek tegen Dynamo. Er waren zeker een paar momenten dat het lastig was, maar door de juiste dingen te doen redde de thuisploeg zich eruit en speelde in de derde set echt een gewonnen wedstrijd. De weerstand van de gasten was gebroken en zo kon het gebeuren dat een overtuigende 3-0 zege op het formulier kwam.

In zowel de eerste als tweede set sloeg Lycurgus in de slotfase toe en had volledige focus op de belangrijke momenten. In set drie was het niveauverschil tussen beide ploegen zo groot dat van een wedstrijd geen sprake was. De start was met 7-2, het zevende punt via een ace van Boekhoudt, voortreffelijk. Dynamo drong nog een beetje aan, maar verder dan 10-7 kwamen ze niet.

Daarna ging het hard. Een ace van Ramon Martinez Gion betekende 15-8 en aanvoerder Sam Gortzak blokkeerde de score naar 18-11. Het verschil werd alleen maar groter en vanaf 20-14 noteerde Lycurgus vijf punten op rij. Het was uiteindelijk een in het net geslagen bal van Sjors Tijhuis die deze tweede halve finale op het eerste matchpoint besliste. Alle reden om het derde duel zaterdagavond in Apeldoorn met vertrouwen tegemoet te zien.