Sport

Lycurgus op weg naar extra Europese ervaring

Amysoft Lycurgus werkt toe naar de Europese return in de zestiende finale van de CEV-Cup tegen de Franse topclub Tours Volley Ball. Met een 3-1 nederlaag in de heenwedstrijd begint het duel woensdagavond om 20.00 uur. Publiek is niet welkom. Lycurgus heeft een stream geregeld en is live te volgen via www.dvhn.nl


Leestijd: 1 minuut

Oefencampagne Lycurgus via Portugal en Frankrijk
Oefencampagne Lycurgus via Portugal en Frankrijk

Het had zo mooi kunnen zijn. Europees spelen in MartiniPlaza zonder beperkingen. Dat zoveel mogelijk volleybalfans de gelegenheid hebben om een Europese topploeg in actie te zien in een heerlijke ambiance met veel sfeer. De realiteit is een andere. Lycurgus speelt vanavond de return in de zestiende finale van de CEV-Cup tegen Tours Volley Ball in een leeg Alfa-college Sportcentrum.

Vorige week in Tours zaten tweeduizend supporters op de tribune. En was het voor de selectie van Lycurgus een mooie ervaring. De meeste jongens hebben geen ervaring in het spelen van dat soort wedstrijden. Daarom gelukkig dat coronamaatregelen in Frankrijk geen roet in het eten gooiden. Een 3-1 nederlaag was het verdict.

Met als absolute hoogtepunt de tweede set. Zeker Tours speelde niet in de sterkste formatie, maar de manier waarop Lycurgus alle schroom van zich af gooide en vrijuit speelde geeft veel hoop voor wat gaat komen de rest van het seizoen.

Coach Erik Noordijk sprak na afloop over gemengde gevoelens, omdat in zijn ogen er meer in had gezeten. Niet in termen van winst, maar langer meestrijden in de sets. Dat moet voor woensdagavondavond ook de inzet zijn. Door naar de volgende ronde is in alle realiteit zo goed als uitgesloten, maar er een spannende wedstrijd van maken dat zou mooi zijn. Met Arjan Taaij weer langs de lijn. De coach miste drie wedstrijden, maar is sinds zondag losgelaten uit quarantaine.