Sport

Lycurgus plaatst zich eenvoudig voor bekerfinale

Amysoft Lycurgus is er woensdagavond in geslaagd om zich voor de zevende keer in acht jaar tijd te plaatsen voor de bekerfinale. Via een overtuigende 3-0 (25-20, 25-19 en 25-17) zege werd Numidia Topvolleybal Limburg in een sfeervol Alfa-college Sportcentrum aan de kant gezet. De finale tegen Active Living Orion is Paasmaandag 18 april in Ede.


Leestijd: 1 minuut

Lycurgus werkt toe naar belangrijkste weekend van het seizoen
Lycurgus werkt toe naar belangrijkste weekend van het seizoen

De energie spatte ervan af en de werklust en wil om te winnen was enorm. Tegen Numidia uit Linne dat van de laatste twaalf wedstrijden zeven wist te winnen. Het duurde even om op gang te komen na een 16-13 achterstand in de eerste set. Daarna trapte de ploeg van coach Arjan Taaij het gaspedaal in en bleef de rest van de wedstrijd veel snelheid houden om te kunnen spreken van een ruime overwinning.

Marcell Pesti, Joël Schneidmiller, Austin Matautia, Niels de Vries, Dennis Borst, Steven Ottevanger en Markus Held vormden het succesvolle ensemble van deze gewonnen halve finale. Iedereen leverde zijn bijdrage. Er was sprake van een collectieve prestatie. Met ruim driehonderd fans op de tribune, waaronder een grote groep studenten van de Hanzehogeschool, was sprake van een lekkere volleybalsfeer. Dat leverde na afloop veel blije gezichten op.

Met de toevoeging dat de arbitrage op een aantal punten zeker niet in het nadeel van Amysoft Lycurgus floot, maar over het geheel genomen was Lycurgus op de meeste onderdelen de betere ploeg en gaat daarom verdiend door naar de eindstrijd.