Lycurgus presteert onmogelijk geachte en gaat door in Europa

Samen Lycurgus heeft Europees het onmogelijk geachte waargemaakt. In een zinderend Alfa-college Sportcentrum plaatste Samen Lycurgus zich na 15-13 winst in de golden set tegen Calcit Kamnik uit Slovenië bij de beste zestien in de CEV-Cup. Tegenstander in de achtste finale is SVG Lüneburg uit Duitsland.

Lycurgus nadert koppositie na achtste zege op rij

De eerste drie sets eindigden in 25-19, 25-23 en 25-20 voor de ploeg van coach Arjan Taaij. Dat met het hart speelde en met afstand, geen enkele speler uitgezonderd, de beste wedstrijd van het seizoen liet zien. Het is waarschijnlijk één van de beste wedstrijden ooit door een Lycurgus formatie ooit gespeeld. Voor zo'n 650 toeschouwers, waaronder een groot deel studenten van de Hanzehogeschool die op fantastische wijze de ploeg ondersteunden.

Na het winnen van de derde set was de 3-0 nederlaag van een week eerder in Slovenië weggepoetst en moest de extra golden set de beslissing brengen. Het begin van de apotheose was ijzersterk. McCauley zorgde er met zijn score voor dat beide ploegen bij 8-4 van helft gingen wisselen. Toen werd het nog bloedstollend spannend, omdat de voorsprong door een laatste krachtsinspanning van de gasten puntje voor puntje kleiner werd.

Het werd 12-12 en 13-13 waarna het via een netfout aan Sloveense kant matchpoint werd. En de eerste de beste kans liet Samen Lycurgus zich niet ontnemen. Het was middenman Hofhuis die met een geweldig blok iedereen in extase bracht. Samen Lycurgus speelde vanaf de eerste bal alles of niks en beloonde zichzelf daarmee op geweldige wijze; een plek bij de laatste zestien in Europa. Komende zaterdag gaat Samen Lycurgus eerst in de competitie verder met een uitwedstrijd tegen VCN in Capelle aan den IJssel.