Sport

Lycurgus speelt donderdag achtste bekerfinale tegen VCV

Het resultaat van de tussenronde in het bekertoernooi heeft uitgewezen dat Amysoft Lycurgus donderdagavond in de achtste finale in Veenendaal aantreedt tegen MBK Accountants VCV. Het duel tegen de topdivisionist begint om 20.00 uur.


Leestijd: 1 minuut

Oefencampagne Lycurgus via Portugal en Frankrijk
Oefencampagne Lycurgus via Portugal en Frankrijk

VCV, momenteel achtste in Topdivisie B, versloeg zaterdagavond Prima Donna Kaas Huizen, eveneens uitkomend in de Topdivisie, met 3-0 via de setstanden 25-22, 25-16 en 27-25. Mocht Lycurgus deze ronde overleven dan wacht in de kwartfinale de winnaar van VoCASA heren 2 uit Nijmegen tegen Draisma Dynamo heren 2 uit Apeldoorn. Het betreft op 22, 23 of 24 februari wederom een uitduel.

Oorspronkelijk zou de achtste finale in een aantal driekampen gespeeld worden, maar dat kon op zaterdag 4 december vorig jaar niet doorgaan vanwege de geldende coronamaatregelen. Gezien de complexiteit om de oorspronkelijke loting door te laten gaan is besloten opnieuw te loten en het organisatorisch minder lastig te maken. Met de uitvoering van deze loting is afgelopen weekend een begin gemaakt. In deze driekamp zou VCV al één van de tegenstanders zijn.

Dit duel gaat nu dus toevalligerwijs alsnog plaatsvinden.