Sport

Lycurgus speelt uitgestelde bekerfinale op zondag 18 april in eigen hal

De afgelopen maandag afgelaste bekerfinale tussen Amysoft Lycurgus en Draisma Dynamo wordt zondag 18 april in het Alfa-college Sportcentrum in Groningen gespeeld. De finale kon niet doorgaan vanwege diverse coronabesmettingen bij Dynamo. Hierdoor wordt de finale reeks om de landstitel ingekort tot een best-of-three. De speeldata zijn woensdag 21 april, zaterdag 24 april en indien nodig zondag 25 april.


Leestijd: 1 minuut

Lycurgus onderuit tijdens oefentrip in Italië
Lycurgus onderuit tijdens oefentrip in Italië

Dit alles is het gevolg van overleg tussen Lycurgus, Dynamo en de volleybalbond Nevobo. Het aantal besmettingen in Apeldoorn is dusdanig hoog dat de aanvankelijk zondag 11 april geplande eerste finale om het landskampioenschap niet door kan gaan. Selectie en staf van Amysoft Lycurgus deed dinsdag nog een extra check. Naast de vele snel testen de afgelopen periode toonde een collectieve PCR test bij iedereen gelukkig een negatieve coronatest op.

Daarnaast was de wens van zowel Lycurgus als Dynamo om de bekerfinale te spelen voor de start van de play-offs om de landstitel. Het starten aankomend weekend is vanwege de gezondheid van spelers niet haalbaar. Vanwege een risico dat de serie verstoord wordt door positieve gevallen is veiligheidshalve een week ruimte gehouden aan het achterkant van de kalender.

Met een best-of-five serie is die ruimte er niet en bestaat het risico om niet tot een gedegen einde van de competitie komen. Daarom is nu dit compromis eruit gerold.