Sport

Lycurgus stuit op Europese tegenstander uit Luxemburg

Nova Tech Lycurgus beleeft dit seizoen een Europese primeur. In de zestiende finale van de Challenge Cup is VC Lorentzweiler de tegenstander. In de historie speelde Nova Tech Lycurgus nog nooit tegen een formatie uit het Groothertogdom. Op 12 november is de heenwedstrijd. De return is dinsdagavond 19 november om 19.30 uur in Martiniplaza.


Leestijd: 1 minuut

De Luxemburgers versloegen in de vorige ronde verrassend het favoriet geachte OK Ribola Kaštela uit Kroatië. Na een 2-3 thuisnederlaag sloeg Lorentzweiler in de return keihard toe door met 3-0 te winnen. Na een spannende beslissende derde set die in 30-28 voor de gasten eindigde.

Lorentzweiler, de afgelopen jaren onder leiding van coach Serge Karier, eindigde afgelopen seizoen als tweede in de Novotel Ligue achter kampioen VC Stroossen. De club met een mix van Luxemburgse spelers en een aantal buitenlanders nam al ruim dertig keer deel aan de Challenge Cup, maar kwam nooit heel ver. De formatie uit Lorentzweiler is opgericht in 1973 en was in het seizoen 2004/2005 landskampioen van het hertogdom.

Sindsdien eindigde de club, residerend op bijna vijfhonderd kilometer van Groningen, steevast in de middenmoot, maar kent de laatste paar seizoenen een opleving door als tweede te eindigden. Vorig seizoen sneuvelden de Luxemburgers in de eerste ronde tegen Steaua Boekarest uit Roemenië.

Lycurgus staat momenteel derde in de BetCity Eredivisie met zes punten uit drie duels en speelt komende zaterdag in Barneveld tegen nummer twee Simplex SSS.