Sport

Lycurgus werkt toe naar beslissende wedstrijd om kans op finale levend te houden

De volleyballers van Amysoft Lycurgus zitten in een lastige fase. In de kampioenspoule gaat het verre van naar wens. In de eerste drie wedstrijden werd slechts één keer gewonnen. Gevolg is dat de Groningers met nog drie speelronden te gaan in het nauw zitten. Komende zaterdag wacht een echte finale.


Leestijd: 1 minuut

Lycurgus onderuit tijdens oefentrip in Italië
Lycurgus onderuit tijdens oefentrip in Italië

De kampioenspoule bestaat uit vier ploegen. Draisma Dynamo is oppermachtig. De formatie uit Apeldoorn wonnen alle wedstrijden en zijn zo goed als eerste. Lycurgus staat derde met vier punten en moet zaterdag op bezoek naar nummer twee Active Living Orion. De Doetinchemmers hebben vijf punten. Om de kansen in eigen hand te houden is winst gevraagd. Dat zal een lastige opgave worden.

De afgelopen wedstrijden hebben laten zien dat de topvorm afwezig is bij de ploeg van coach Arjan Taaij en het is voor Orion de kans om een reuzenstap richting de finale te nemen. Mocht Orion de volle buit pakken dan is het verschil met Lycurgus vier punten. Met nog twee duels te gaan zou dat een nog moeilijk te overbruggen gat worden.

De drievoudig landskampioen kan vertrouwen putten uit de eerste anderhalve set afgelopen zaterdag in Apeldoorn tegen Dynamo. Toen had Lycurgus Dynamo aan een touwtje, maar het lijntje brak vanwege een extreem goed serverende tegenstander. Lycurgus kan het nog wel en als het lukt om zaterdag samen het gaspedaal in te trappen blijft het zicht op de finale om de landstitel in leven. Zo niet dan rest nog de uitdaging om bekerwinst te prolongeren.