Sport

Lycurgus ziet de landstitel naar Dynamo gaan

Het is Amysoft Lycurgus niet gelukt om voor de vierde keer landskampioen te worden. In de finale van de play-offs was Draisma Dynamo over drie wedstrijden de beste. Nadat Lycurgus de eerste finale had gewonnen werd zowel zaterdag als zondag met 3-1 verloren. Eerder won Lycurgus wel de Supercup en de nationale beker.


Leestijd: 1 minuut

Lycurgus ziet de landstitel naar Dynamo gaan
Lycurgus ziet de landstitel naar Dynamo gaan

Met de vaste opstelling Jerome Cross, Bennie Tuinstra, Erik van der Schaaf, Dennis Borst, Hossein Ghanbari, Steven Ottevanger en Luke Herr werd direct duidelijk dat Amysoft Lycurgus het over een andere boeg wilde gooien dan een dag eerder. Er was vanaf het begin scherpte en overtuiging. Amysoft Lycurgus stond vrijwel de hele set op voorsprong met een maximale marge van vier punten bij 23-19. Toen Borst 24-21 binnen timmerde kwam setwinst niet meer in gevaar.

Cruciaal was de slotfase van de tweede set. Lycurgus kreeg drie kansen om op een 2-0 voorsprong te komen, maar miste de scherpte om toe te slaan. Dynamo was er bij de eerste kans vervolgens als de kippen bij en won de set met 28-26. Daarna was het op bij de ploeg van coach Arjan Taaij. De vermoeidheid sloeg toe. Ook diverse wissels hielpen niet meer.

Dynamo had in de gaten dat de buit bijna binnen was en liet de prooi niet meer los. Aan het einde van de laatste set stribbelde Lycurgus nog even tegen, maar verder dan 24-20 kwam het niet meer. Tuinstra besloot de wedstrijd met een serve in het net. Dat betekende vreugde bij Dynamo en teleurstelling bij Lycurgus.

Het was voor Auke van de Kamp, Sam Gortzak, Van der Schaaf, Ghanbari en Tuinstra de laatste wedstrijd voor de drievoudig kampioen. De komende tijd gaat Lycurgus bouwen aan een nieuw team om volgend seizoen weer een gooi te kunnen doen naar de prijzen.