Sport

Lycurgus ziet trouwe krachten Gortzak en Van de Kamp vertrekken

Auke van de Kamp en Sam Gortzak verlaten samen Amysoft Lycurgus. Beide spelers zijn volgend seizoen actief in het buitenland. Gortzak gaat naar Tectum Achel in België. De nieuwe club van Van de Kamp wordt later bekend.


Leestijd: 1 minuut

Lycurgus onderuit tijdens oefentrip in Italië
Lycurgus onderuit tijdens oefentrip in Italië

Beiden kwamen in de zomer van 2015 samen met de vorig seizoen gestopte Sander Scheper over van het Talentteam Papendal. De olijke Van de Kamp groeide direct uit tot een publiekspeler en nam Gortzak vaak in zijn kielzog mee. De lol en humor spatte er meestal van af. Sportief werden de prijzen aaneengeregen, maar het was niet altijd gemakkelijk. Van de Kamp kreeg te maken met blessures en Gortzak moest altijd knokken om de spelverdelerpositie.

Van de Kamp heeft er in totaal vijf seizoenen opzitten met een tussenjaar in België in het seizoen 2019/2020. Gortzak is de langstzittende speler in de selectie. De spelverdeler vertrekt na zes seizoenen. Met Gortzak verdwijnt een cultuurbewaker van de club. De 26-jarige speler is de enige die alle prijzen die Lycurgus tot nu toe gewonnen heeft, tien in totaal, op zijn palmares bijgeschreven heeft.

Aanvaller Van de Kamp is momenteel aan het herstellen van een knieblessure. Wellicht kan hij komende zondag in de bekerfinale en vervolgens in de finale om de landstitel tegen Draisma Dynamo weer een paar punten meespelen. Anders zou het zomaar kunnen dat Van de Kamp zijn laatste punten een paar maanden geleden al gespeeld heeft. Gortzak is fit en inzetbaar, maar is tweede spelverdeler.