Sport

Marcel Groninger loodst Jong Oranje naar EK

Terwijl Nederland in de ban was van de gevolgen van de aangescherpte coronamaatregelen zat Marcel Groninger op Cyprus als coach op de bank van Jong Oranje. Met succes, want de talenten van Nederland plaatsten zich via een 7-0 overwinning voor het EK voetbal in 2021.


Leestijd: 1 minuut

Marcel Groninger keert terug bij FC Groningen
Marcel Groninger keert terug bij FC Groningen

Groninger was al een tijdje assistent, maar had nu de eindverantwoordelijkheid. Hoofdcoach Erwin van de Looi testte in het weekend positief op het coronavirus, waardoor Groninger doorschoof. Recent zat de voormalig assistent van FC Groningen en hoofdtrainer van Be Quick 1887 en HHC Hardenberg tegen Wit-Rusland ook als bondscoach op de bank toen Van de Looi eenmalig assistent bij het grote Oranje was na het vertrek van Ronald Koeman als bondscoach.

In Lacarna stond het halverwege nog maar 0-1, maar een beduidend betere tweede helft deed de score fors oplopen naar 0-7. Een hoofdrol was weggelegd voor oud-FC Groningen speler Kai Sierhuis. De spits was met drie treffers topscorer van de avond. Met 24 punten uit 8 duels is Jong Oranje royaal ongeslagen koploper in de kwalificatiegroep. Nummer twee Jong Portugal heeft 15 punten, maar wel twee wedstrijden minder gespeeld. 

Jong Portugal kan Jong Oranje nog achterhalen, maar door de zege op Cyprus en de resultaten in andere poules is Jong Oranje sowieso een van de beste nummers twee.