Sport

Mollema baalt van Giro-start in Boedapest

Voor Bauke Mollema hoeven uitstapjes, zoals de Ronde van Italië die dit jaar in Hongarije maakt, niet. Dat zei de renner van Trek-Segafredo woensdag, twee dagen voordat de Giro in Boedapest begint. Mollema gaat beginnen aan zijn twintigste grote ronde.


Leestijd: 1 minuut

Bauke Mollema via Baskenland naar Waalse klassiekers
Bauke Mollema via Baskenland naar Waalse klassiekers

'Ik krijg hier nog geen Giro-gevoel. We zijn vandaag twee uur wezen fietsen. Ik vond het vooral gevaarlijk met al dat verkeer', mopperde Mollema, die ook dit jaar op jacht gaat naar een ritzege. Om de trilogie van etappewinst in de Tour de France, Ronde van Spanje en Giro d' Italia te voltooien.

Drie dagen is de Giro op Hongaarse bodem, waarna de renners maandag naar Sicilië vliegen. 'Ik zal blij zijn als we in Italië zijn. Het is natuurlijk verre van ideaal dat we na drie etappes al weer in het vliegtuig moeten stappen. Ook nog op maandagochtend in plaats van zondagavond, meteen na de rit. Daarmee kun je ook niet spreken van een rustdag.'

Er staan in Hongarije twee vlakke ritten op het programma en daar tussenin op zaterdag een korte individuele tijdrit van ruim negen kilometer. Dinsdag gaat de Giro verder met een bergrit met aankomst op de flanken van de vulkaan Etna.