MPC/Celeritudo verliest van koploper

De basketbalsters van Tudo Tigers verloren zondagavond van koploper Sneekhout Lions: 50-62.

De Groningse dames namen vroeg in de wedstrijd een 4-0 voorsprong, waarna Sneekhout Lions er 4-6 van maakte en de tegenstander niet meer op voorsprong liet komen. In het tweede kwart had Celeritudo een aantal kansen om de stand in evenwicht te brengen, maar bleef het verschil steeds twee a vier punten in het voordeel van de Lions.

Vlak voor rust liep Sneekhout uit naar een verschil van zeven punten (26-33). In het derde kwart werd het verschil veertien, maar kwam ‘Tudo’ uiteindelijk weer terug tot zeven punten. Een paar minuten later was het 47-50 en kreeg Celeritudo zelf een driepuntspoging om gelijk te komen. Die werd gemist en even later liep de tegenstander weg naar tien punten. In de slotfase misten de Groningse dames vijf ‘gedwongen’ driepuntspogingen. Eindstand: 50-62. Topscorers MPC: Carolien de Pee en Kerryn Owens met beiden 14 punten.