Sport

Nederlandse volleybaltalenten in Martiniplaza door naar Europese halve finale

Martiniplaza stond de afgelopen drie dagen in het teken van het Europees kampioenschap volleybal onder 22 jaar. Nederland plaatste zich voor de halve finale, maar ging in de strijd om groepswinst met 3-0 onderuit tegen Polen. De finalewedstrijden zijn in Apeldoorn.


Leestijd: 1 minuut

Oranje met Nova Tech Lycurgus-speler Guus Boer in de gelederen begon dinsdagavond met 3-2 winst op de leeftijdsgenoten van Hongarije. Nederland trok een razend spannende vijfde set met 19-17 naar zich toe. Een dag later was het tegen Spanje minstens zo spannend. En bracht wederom een vijfde set de beslissing nadat Boer bij 24-23 in de vierde set het setpoint benutte. Nederland won de laatste set met 17-15.

Tegen de nog ongeslagen Polen kon de ploeg van bondscoach Guido Görtzen lange tijd mee, maar legde het wel met 3-0 af via 25-27, 19-25 en 25-27. Ondanks een setpunt in de derde set. Met deze nederlaag eindigt Nederland als tweede in de poule, maar plaatst zich desondanks voor het finaleweekend in Apeldoorn. En treft daar zaterdagavond om 18.00 uur Frankrijk als tegenstander. Polen stuit op Italië.

De winnaars van beide wedstrijden strijden zondag om de Europese titel.