Sport

Ngonge terug in selectie FC Groningen na disciplinaire schorsing

Cyril Ngonge is terug in de eerste selectie van FC Groningen. Ngonge was vanaf donderdag 8 september vanwege disciplinaire redenen geschorst door de club en trainde en speelde mee met FC Groningen onder-21. Zo is Ngonge komende zaterdag inzetbaar in het thuisduel tegen AZ.


Leestijd: 1 minuut

Ngonge terug in selectie FC Groningen na disciplinaire schorsing
Ngonge terug in selectie FC Groningen na disciplinaire schorsing

Hoe lang de verbanning uit de selectie zou duren, werd vooraf niet vastgesteld zo meldt de club op de website. De Belgische aanvaller heeft hier zelf de grootste invloed op gehad. Na meerdere gesprekken met Ngonge heeft de technische staf onder leiding van hoofdtrainer Frank Wormuth besloten de aanvaller te laten terugkeren in de eerste selectie.

'We hebben de afgelopen periode veelvuldig met Cyril gesproken en een aantal gesprekken gevoerd waar ook een psycholoog van de club en een metaal begeleider van Cyril bij aanwezig was,” zegt Wormuth. 'Na de gesprekken binnen deze driehoek hebben is besloten om Cyril weer bij de selectie te halen zodat hij nu kan laten zien de boodschap te hebben begrepen.'

Het proces is daarmee volgens Wormuth nog niet beëindigd, maar wordt voortgezet met Ngonge als onderdeel van de eerste selectie. De trainer heeft altijd gesteld dat hij Ngonge wil helpen. 'Cyril mag vanaf dinsdag weer binnen het team laten zien dat hij weet wat er wordt gevraagd.' Ngonge miste de uitwedstrijden tegen SC Cambuur en Sparta Rotterdam. (Foto: FC Groningen)