Sport

Overtuigende 3-0 zege voor Lycurgus in Barneveld

In speelronde 4 van de BetCity Eredivisie heeft Samen Lycurgus een overtuigende 3-0 zege geboekt in de uitwedstrijd tegen Simplex SSS. Via 25-22, 25-23 en 25-17 kwamen de Groningers niet in de problemen en boekten de derde zege van het seizoen. Komende zaterdag wacht de thuiswedstrijd tegen VoCASA.


Leestijd: 1 minuut

Lycurgus eerder dit seizoen in Apeldoorn
Lycurgus eerder dit seizoen in Apeldoorn

In Barneveld liet Lycurgus zien groeiende te zijn. Passend was het prima op orde. Dit in combinatie met in fases veel servedruk, snel middenspel en aanvallende power en slimheid aan de buitenkanten maakte het aantrekkelijk om naar te kijken.

Coach Arjan Taaij stuurde dezelfde basis het veld in als afgelopen zaterdag tegen Scherp in Packaging ZVH. Cal Fisher, Cole Gillis, Kyle McCauley, Niels de Vries, Robin Boekhoudt, Jeffrey Klok en Cole Bogner speelde bijna de hele wedstrijd. Qua wissels kwam Sam Gortzak er een paar keer in voor de serve en aan het eind van de wedstrijd mocht Thomas Sleurink de weer sterk spelende Fisher vervangen.

De eerste set ging tot 10-10 gelijk op, waarna een sterke serveserie van Fisher, waaronder een ace, de stand naar 14-10 bracht. Vanaf dat moment had Lycurgus de controle en kon af en toe naar hartenlust spelen. Een snelle bal van Boekhoudt was goed voor 18-13. SSS zette nog een keer aan, maar de voordelige marge bleef minimaal twee punten. Het was Gillis met een klap die 24-20 noteerde. De thuisploeg kon nog twee setpoints wegwerken, maar een blok van Boekhoudt bracht de beslissing in de set; 25-22.

Na iets meer spanning in set twee denderde Lycurgus in de laatste set over SSS heen. Zuinig spelend en amper fouten makend werd de thuisploeg aan de kant gezet. Vooral Fisher en McCauley bleven gevaarlijk en serveerden prima. Een ace van McCauley bracht het verschil op vier bij 14-10 en dat was de start van een gemakkelijk tweede deel van de set. Servefouten over en weer waren de laatste wapenfeiten van de wedstrijd in Barneveld waar Samen Lycurgus het vorig jaar een aantal keren heel lastig had.