Sport

Parcoursrecords blijven in de boeken tijdens 4 Mijl

De winnares van de vrouwen Eva Cherono was er dichtbij, maar slaagde er net niet in om de snelste tijd ooit te verbeteren tijdens de 34e 4Mijl van Groningen. De Keniaanse won voor de derde keer op rij en realiseerde een tijd van 19.17 minuten. Drie seconden langzamer dan de snelste tijd ooit in 2013 gelopen door Viola Kibiwott.


Leestijd: 1 minuut

Parcoursrecords blijven in de boeken tijdens 4 Mijl
Parcoursrecords blijven in de boeken tijdens 4 Mijl

Bij de mannen bleef de beste tijd ooit royaal buiten beeld. De Oegandees Rogers Kibet besliste de wedstrijd tussen de Kerklaan in Haren en de Vismarkt in Groningen uiteindelijk in zijn voordeel en finishte solo in een tijd van 17.27 minuten. Ruim twintig seconden langzamer dan de snelste tijd van 17.06 minuten in 2011 gelopen door Vincent Yator uit Kenia.

Vanwege corona zijn er in korte tijd veel wegwedstrijden waardoor dit jaar minder sterke atleten beschikbaar waren. Daardoor was het wedstrijdveld magerder dan anders. Dat was terug te zien aan het verloop. Bij de vrouwen ging Cherono direct al aan de haal en liep samen op met een aantal mannen. Nummer twee Tabitha Gichia uit Kenia gaf 34 seconden toe. De Britse Izzy Fry kwam ruim anderhalve minuut als derde over de streep.

Bij de mannen was het spannender Kibet had zes seconden voorsprong op Jamal Kiprono. Deze Keniaan had één seconde voorsprong de Belg Robin Hendrix. Richard Douma was op de vijfde plaats de beste Nederlander.  Maureen Koster was op plek vier de beste landgenote bij de vrouwen. Op naar editie 35 en wie weet gaan de parcoursrecords dan wel uit de boeken, want daar is het wel weer een keer tijd voor.