Sport

Publiek vindt Jorg Schreuders Speler van het Jaar bij FC Groningen

Terwijl FC Groningen nog minimaal twee keer in actie komt in de hoop promotie naar de Eredivisie te bewerkstelligen is al bekend dat Jorg Schreuders de Speler van het Jaar is. In de Koning van de Wedstrijd verkiezing is de aanvallende middenvelder niet meer te achterhalen.


Leestijd: 1 minuut

Jorg Schreuders tekende in 2022 zijn eerste contract
Jorg Schreuders tekende in 2022 zijn eerste contract

Schreuders tekende afgelopen vrijdag in de uitwedstrijd tegen Willem II voor de 1-1 en mede dat doelpunt leverde hem weer de titel Koning van de Wedstrijd op. De Koning van de Wedstrijd wordt iedere competitiewedstrijd uitgeroepen. De speler, die na afloop van de laatste reguliere competitiethuiswedstrijd van het seizoen bovenaan staat of niet meer te achterhalen is door zijn teamgenoten, wordt uitgeroepen tot Speler van het Jaar.

De speler die na een wedstrijd te meeste stemmen vergaard krijgt drie punten en de nummers twee en drie respectievelijk twee en één punt. Tegen Willem II won Schreuders. Hij eindigde voor Thijmen Blokzijl en Thom van Bergen. Daarmee kwam Schreuders op 39 punten. Nummer twee Romano Postema kreeg geen punten en bleef op 29 punten staan. Een te groot verschil om in twee duels nog weg te werken.

Van Bergen staat derde met 26 punten. Daarna volgt Wouter Prins met twaalf punten. Daarmee staan de vier spelers die min of meer de belichaming van het nieuwe FC Groningen zijn in de verkiezing, waarschijnlijk niet toevallig, bovenaan. Opvallend is dat de geroemde Luciano Valente als misschien wel de beste voetballer van de FC dit seizoen maar achtste staat met tien punten.

Het publiek kan de komende twee wedstrijden nog wel gewoon stemmen op de Koning van de Wedstrijd. Te beginnen komende vrijdagavond in de uitwedstrijd tegen Telstar. Een week later volgt dan de waarschijnlijk alles beslissende thuiswedstrijd tegen Roda JC. (Foto:website FC Groningen)