Sport

Recordaantal deelnemers komende editie 4 Mijl

De 37e editie van de Menzis 4 Mijl van Groningen breekt qua aantal deelnemers een record. Nog nooit schreven zich vooraf zoveel lopers in. Ruim drie weken voor de start op zondag 13 oktober staat de teller op 23.500 deelnemers. Er zijn nog 1.500 startbewijzen beschikbaar.


Leestijd: 1 minuut

Foto | Daniel Sylla / 4 Mijl
Foto | Daniel Sylla / 4 Mijl

‘We zijn ontzettend trots dat we dit jaar een recordaantal deelnemers mogen verwelkomen,’ aldus Johan Meijer, projectmanager van de 4 Mijl. ‘In alle 36 voorgaande edities hebben er nog nooit zo veel deelnemers aan de start gestaan. Het grootste loopfeest maakt daarmee zijn naam ook dit jaar waar, en het toont aan dat de 4 Mijl écht leeft in Groningen en omstreken. We kijken ernaar uit om er tijdens deze editie met alle deelnemers een groot feest van te maken.’

Na de coronapandemie had het grootste loopevenement van Noord-Nederland te maken met een stevige dip qua aantal deelnemers. Vorig jaar deden ongeveer 21.000 lopers mee. En met het record van nu lijkt de terugloop definitief gekeerd. De laatste jaren ligt de focus van de organisatie sowieso meer op het breedtesportevenement en minder op de wedstrijd.

In combinatie met de 4Mijl4You is het tweede weekend van oktober voor lopers en publiek weer iets om naar uit te kijken. Het startschot aan de Kerklaan in Haren klinkt om 13.00 uur. De laatste groep start om 14.55 uur.