Sport

Rick Ottema wint voor tweede keer op rij Wielermeerdaagse

Rick Ottema is de tweede wielrenner die zichzelf als winnaar van de Amysoft Wielermeerdaagse Noordenveld-Westerkwartier opvolgt. Dat deed de geboren Muntendammer donderdagavond tijdens de afsluitende wedstrijd in De Wilp. Hij verdedigde na de criteriums in Nieuw Roden, Peize en de VAM-berg succesvol een voorsprong van tien punten.


Leestijd: 1 minuut

Rick Ottema wint voor tweede keer op rij Wielermeerdaagse
Rick Ottema wint voor tweede keer op rij Wielermeerdaagse

Folkert de Haan lukte het in 2003 en 2004 om zichzelf als winnaar op te volgen. De 29-jarige Ottema legde de basis tijdens de openingswedstrijd in Nieuw Roden door daar als winnaar over de streep te komen. Gedurende de week kwam de concurrentie vooral van zijn ploeggenoot Hartthijs de Vries uit Kollum en Stef Krul uit Tjalleberd. De drie betwisten elkaar tot het einde en kwamen uiteindelijk alle drie op het eindpodium terecht.

De Vries won in Peize en op de VAM-berg. Ottema pakte steeds voldoende punten om zijn voorsprong te consolideren om tijdens de afsluitende finale rondom het plantsoen in De Wilp vanuit de beste positie te starten. Al snel in de koers reden Axel van der Tuuk uit Assen, Lars Punter uit Eelde en Mark Prinsen uit Heerenveen weg. Hun voorsprong werd dusdanig groot dat duidelijk was dat de winnaar één van deze drie was

Van der Tuuk reed alleen weg en soleerde naar de zege. Prinsen eindigde nog net als tweede. Hij bleef Roy Eefting uit Wapse voor. Daar achter controleerde Ottema de wedstrijd over 80 kilometer en kon na afloop de gele trui na 2019 voor de tweede keer definitief mee naar Leeuwarden nemen. (Foto: Twitter Meerdaagse)